Απεβίωσε η “εθνική σεξολόγος” των Αμερικανών δρ. Ρουθ

Απεβίωσε η “εθνική σεξολόγος” των Αμερικανών δρ. Ρουθ

Η Δρ Ρουθ Γουεστχάιμερ, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά της, υπήρξε είδωλο της ποπ κουλτούρας στις ΗΠΑ λόγω των τρόπον τινά ερωτικού περιεχομένου εκπομπών της. Έζησε σε κιμπούτς, έκανε τρεις γάμους και απέκτησε δύο παιδιά. Απεβίωσε χθες στο σπιτι της στο Μανχάταν σε ηλικία 95 ετών.

Η Ρουθ Γουεστχάιμερ έδινε επί δεκαετίες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ερωτικές συμβουλές χρησιμοποιώντας συχνά αφηρημένες έννοιες πάντως και πολύ κόσμια. Ήταν γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο, όχι τόσο επειδή παρακολουθούσαν τις εκπομπές της στα πέρατα της γης ή στην Ευρώπη, όσο γιατί έκανε τη συγκεκριμένη εκπομπή μια μικροκαμωμένη και χαμογελαστή καθώς πρέπει κυρία με γυαλιά, ύψους μόλις 1,40μ.

Η Δρ Ρουθ διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία όταν ήταν παιδί. Είχε πει ότι έμαθε για πρώτη φορά τι είναι το σεξ όταν ήταν 10 ετών και βρήκε σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι το «εγχειρίδιο γάμου» των γονιών της.

Όσα διάβασε σε εκείνες τις σελίδες την οδήγησαν χρόνια μετά σε μια καριέρα που περιλάμβανε διεθνή φήμη, βιβλία, εκπαιδευτικά βίντεο, διαλέξεις, μια ραδιοφωνική εκπομπή, αμέτρητες εμφανίσεις στην τηλεόραση, μια στήλη σε εφημερίδες, ακόμη και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το Good Sex. Η ίδια έκανε για πρώτη φορά έρωτα μια βραδιά στα 17 της σε κιμπούτς.

Γνωστή παγκοσμίως μόνο με το μικρό της όνομα, η Δρ Ρουθ, μια γυναίκα με ύψος μόλις 1,40, χαρακτηριστική γερμανική προφορά και πάντα με καλή διάθεση, κήρυττε τη χαρά του καλού σεξ και, ιδίως, του ασφαλούς σεξ.

Η ίδια γεννήθηκε “τυχαία” από μια εγκυμοσύνη εκτός γάμου. Η μητέρα της εργαζόταν ως οικονόμος στην οικογένεια του πατέρα της, στη Φραγκφούρτη, όταν έμεινε έγκυος από εκεινον. Τελικα παντρεύτηκαν και η Καρόλα Ρουθ Ζίγκελ, όπως ήταν το όνομα΄της στη Γερμανία, γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1928.

Ήταν 10 ετών όταν οι Ναζί πήραν τον πατέρα της από το σπίτι τους στη Φραγκφούρτη. Έξι εβδομάδες αργότερα, η μητέρα της την έστειλε για ασφάλεια σε ορφανοτροφείο στην Ελβετία. Το 1941 σταμάτησε να λαμβάνει γράμματα από τους γονείς της και αργότερα έμαθε ότι είχαν χαθεί και οι δύο στο Ολοκαύτωμα.

Στα 16 της μετανάστευσε στην τότε Παλαιστίνη και εντάχθηκε στη Χαγκάνα, μια εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση. «Έμαθα να συναρμολογώ ένα όπλο στο σκοτάδι και εκπαιδεύτηκα ως ελεύθερη σκοπεύτρια, ώστε να μπορώ να πετυχαίνω το κέντρο του στόχου κάθε φορά», έγραψε σε άρθρο της το 2010 στην εφημερίδα New York Times.

Η Γουεστχάιμερ ουδέποτε χρησιμοποίησε τελικά το όπλο της. Παντρεύτηκε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, μετακόμισαν στο Παρίσι και εκεί σπούδασε. Στη συνέχεια χώρισαν και εκείνη έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου ξαναπαντρεύτηκε, απέκτησε μια κόρη και συνέχισε τις σπουδές της. Μετά και το δεύτερο διαζύγιό της, πήρε το τελικό της επώνυμο, καθώς παντρεύτηκε σε τρίτο γάμο έναν μηχανικό, τον Μάνφρεντ Γουεστχάιμερ. Μαζί απέκτησαν έναν γιο και έμεινανμαζί μέχρο το θάνατο του Μάνφρεντ το 1997.

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx