Απεβίωσε η ηθοποιός Αλέκα Τομαζάτου

Απεβίωσε η ηθοποιός Αλέκα Τομαζάτου

Έφυγε από τη ζωή η Αλέκα Τουμαζάτου, γνωστή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ήταν απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και αποτελούσε σημαντικό μέλος του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), ενώ συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις στο Παρίσι στα θέατρα Theatre International και Theatre de l’ Epee de Bois. Συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στον «Πλούτο» και στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στην «Ερωφίλη» του Χορτάτζη, στο «Γέρμα» του Λόρκα, στη «Μήδεια» του Ανούιγ, στο «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ, στο «Σχολείο γυναικών» του Μολιέρου, στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» και πολλά άλλα έργα. Πήρε μέρος και σε κινηματογραφικές παραγωγές:στις «Κερύθρες», στους «Προστάτες», στην «Ζωή του Γ. Ρίτσου», στον «Άγγελο», στο «Τελευταίο στοίχημα» και στο «Πέτρος και Παύλος»

Η είδηση του θανάτου της κοινοποιήθηκε μέσω ανάρτησης του Σπύρου Μπιμπίλα στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στην ανάρτησή του: «Μόλις πληροφορηθήκαμε με μεγάλη θλίψη πως χθες έφυγε από κοντά μας μια αξιόλογη και ευγενική φυσιογνωμία του θεάτρου μας, γνωστή και από τις πολλές εμφανίσεις της παλιότερα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η Αλέκα Τουμαζάτου, μαθήτρια του Πέλου Κατσέλη, μια από τις πιο γλυκές παρουσίες στον χώρο μας και εκλεκτό μέλος του ΤΑΣΕΗ. Καλό ταξίδι, Αλέκα μας, και συλλυπητήρια στην οικογένειά σου από όλους μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx