Απεβίωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Απεβίωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε πένθος βυθίστηκε η Μεγάλη Βρετανία , καθώς πριν λίγο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Βασίλισσα Ελισάβετ. Την ανακοίνωση έκανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης που πέρασε από το Μπάκιγχαμ και βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια πέθανε στα 96 της χρόνια, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Αφού ακολουθήθηκαν όλα τα βήματα που προβλέπει το πρωτόκολλο, η Επιχείρηση Μονόκερως, δηλαδή το συνόλου των ενεργειών που προβλέπονται μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, δεδομένου ότι απεβίωσε στο Κάστρο Μπαλμόραλ, μπαίνει μπρος.

Η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στη βρετανική πρωτεύουσα. Πριν από αυτό, θα τοποθετηθεί στο Παλάτι του Χόλιρουντ, στο Εδιμβούργο, θα μεταφερθεί για μια σύντομη δοξολογία στον Καθεδρικό της πόλης και από εκεί θα καταλήξει στο Λονδίνο και το Μπάκιγχαμ, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο Με τις σημαίες στα κτίρια των υπουργείων της Βρετανίας να κυματίζουν μεσίστιες, η βασιλική οικογένεια αναμένεται να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα της κηδείας της Ελισάβετ που θα γίνει σε 10 μέρες.

Την Παρασκευή, δηλαδή μία μέρα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, προβλέπεται να ανακοινωθεί και ο νέος μονάρχης. Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου και, παρά το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του από το κοινό, αναμένεται να διαδεχτεί τη μητέρα του. Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι ο Κάρολος είναι ήδη 73 ετών, ανά καιρούς έχουν υπάρξει φήμες -ή απλά εικασίες- πως ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ενδέχεται να παραχωρήσει τη θέση του στον θρόνο στον μεγαλύτερο γιο του, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τον Ιούνιο, η Ελισάβετ και ολόκληρη η Βρετανία γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, δηλαδή τα 70 χρόνια της Βασίλισσας στον θρόνο, κάτι που έκανε την Ελισάβετ την μακροβιότερη μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι