IN MEMORIAM

Απεβίωσε ο αγωνιστής κατά της δικτατορίας Βαγγέλης Τσεκούρας

Το ύστατο αντίο στον Βαγγέλη Τσεκούρα

O Βαγγέλης Τσεκούρας γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1953. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε στη Σορβόννη.

Συμμετείχε ενεργά στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα 1971-1974 και ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής Σχολής το Φεβρουάριο του 1973. Συνελήφθη από την ΕΣΑ τον Μάιο του 1973 και βασανίστηκε απάνθρωπα στο ΕΑΤ ΕΣΑ.

Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος, Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, στέλεχος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Νομικός Σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Νομικός Σύμβουλος στον ΕΦΕΤ. Όπου υπηρέτησε εργάσθηκε πάντα άοκνα με αυταπάρνηση και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος.

Ήταν παντρεμένος με την νηπιαγωγό Βαρβάρα Φατσικώστα, με την οποία απέκτησε το μονάκριβο γιό τους Κωνσταντίνο. Απεβίωσε μετά από επώδυνη ασθένεια στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αθήνα.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 11.00′ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά.

Ο θάνατος του Βαγγέλη Τσεκούρα αφήνει κενό όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στον κύκλο των φίλων του και των συναγωνιστών του από εκείνη την περίοδο. Ήταν πάντα ευγενής, βαθιά δημοκράτης, βαθυστόχαστος, προσηλωμένος στην κοινωνική δικαιοσύνη και με αγάπη για την πατρίδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx