Απεβίωσε ο άνθρωπος που έκανε φίρμα τα “Ήλιος Μπαχαρικά”

Απεβίωσε ο άνθρωπος που έκανε φίρμα τα “Ήλιος Μπαχαρικά”

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της γνωστής εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά».

Η εταιρεία είχε ξεκινήσει με μικρά βήματα από την οδό Πειραιώς πριν από 104 χρόνια κοντά στην Ομόνοια και εν συνεχεία “άνθισε” στα Καμίνια του Πειραιά. Ο παππούς Διαμαντόπουλος που την ίδρυσε έχει αποβιώσει και πήρε από νωρίς τα ηνία ο γιος, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, που μέχρι και τα βαθιά του γεράματα ησχολείτο με την επιχείρηση ευκαιριακά, καθώς πλέον την είχε αναλάβει η τρίτη γενιά Διαμαντόπουλων. Στο τιμόνι της εταιρείας ήταν η κόρη του Στέλλα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Στέλιος Διαμαντόπουλος, πατέρας του Βασίλη, ξεκίνησε την εταιρεία στα 28 του χρόνια. Ήταν ένα παιδί ορφανό από 9 ετών. Στην αρχή πουλούσε σπίρτα και λουμίνια και μετά άρχισε τα μπαχαρικά. Το 1919 άνοιξε μαγαζί. Διέθετε κυρίως σε μπακάλικα της περιοχής χύμα μπαχαρικά. Ξαφνικά όμως το 1954 πέθανε και τότε ανέλαβε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, σε ηλικία 27 ετών. Είχε τελειώσει την Ιωνίδειο και είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Εμπορική.

Εκείνος καθιερώνει πλέον συσκευασίες και σήμα της εταιρείας, κάνοντας επώνυμο το πρώην χύμα μπαχαρικό. Οι εποχές ήταν δύσκολες όμως. Πήγαινε συχνά με τα πόδια στους πελάτες και μετά αγόρασε ποδήλατο.

Σταδιακά η επιχείρηση επεκτάθηκε και άνοιξε πλέον εργοστάσιο συσκευασίας στα Καμίνια. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος μαζί με τη σύζυγό του, έβαλαν στη δουλειά και τις δύο κόρες τους από νωρίς. Αντιμετώπισαν όμως ένα οικογενειακό δράμα όταν η μία από τις κόρες πέθανε πρόωρα. Συνέχισαν το ζευγάρι και η Στέλλα Διαμαντοπούλου, η οποία είναι επικεφαλής της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Instagram γράφει: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη, ήμερα ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας Βασίλειου Διαμαντόπουλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Ο Βασίλειος Διαμαντόπουλος όχι μόνο ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, αλλά και ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας “Ήλιος Μπαχαρικά”.

»Ο αγαπημένος μας Βασίλειος Διαμαντόπουλος ήταν μια προσωπικότητα αγαπητή σε όλους όσους τον γνώρισαν και θα μείνει αξέχαστος για την αγάπη, την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του. Η απώλεια του αφήνει ένα κενό στις καρδιές μας και στην εταιρεία μας που δεν μπορεί να γεμίσει. Ο ίδιος προσέφερε όχι μόνο τον επαγγελματισμό του στην επιχείρηση, αλλά και το πάθος και την δέσμευσή του για την ανάπτυξη και την ευημερία του κάθε ατόμου στον οργανισμό μας. Θα τιμήσουμε τη μνήμη του Βασιλείου Διαμαντόπουλου και το έργο του στην εταιρεία μας με αφοσίωση στην συνέχιση της αποστολής του».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι