Απεβίωσε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αθανάσιος Κονταξής

Απεβίωσε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αθανάσιος Κονταξής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Άρτας (με τη Νέα Δημοκρατία) Αθανάσιος Κονταξής.

Ο Αθανάσιος Κονταξής εξελέγη για πρώτη φορά στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 1974 και έκτοτε επανεκλεγόταν διαρκώς μέχρι και το 1996.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, «αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης προκαλεί η είδηση της απώλειας ενός άξιου κοινοβουλευτικού ανδρός και καλού φίλου, του άλλοτε βουλευτή Άρτης Αθανάσιου Δ. Κονταξή. Με καταγωγή από τα Πράμαντα των Τζουμέρκων, γεννήθηκε στην Άρτα το 1941, όπου και άσκησε με επιτυχία τη δικηγορία, διαδεχόμενος τον πατέρα του, που υπήρξε από τους πρώτους και πλέον έγκριτους δικηγόρους της Άρτας.

»Εξελέγη έξι φορές βουλευτής του νομού Άρτης από το 1974 έως το 2000, ενώ κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής του θητείας υπήρξε μέλος πολλών Διαρκών Επιτροπών, αλλά και εκπροσώπησε τη χώρα επιτυχώς, επί σειρά ετών, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπήρξε συνεπέστατος στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και τίμησε την ψήφο των συμπατριωτών του, προωθώντας αποτελεσματικά την επίλυση πολλών προβλημάτων. Από το 1986 ασκούσε το επάγγελμα του στην Αθήνα ως δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο κ. Τασούλας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι