Απεβίωσε ο μαχητικός δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης

Απεβίωσε ο μαχητικός δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης

Πιο φτωχός έγινε ο νομικός κόσμος στη χώρα, καθώς πέθανε ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης. Ήταν γνωστός για την υπεράσπιση κυρίως αριστεριστών κατηγορουμένων.

Μεταξύ των  υποθέσεων που είχε αναλάβει ήταν για τη “Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς”, ενώ υπερασπίστηκε και τον αναρχικό Νίκο Μαζιώτη, φερόμενο ως μέλος της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Το 2003, είχε υπερασπιστεί τον Γιάννη Σερίφη, κατηγορούμενο για συμμετοχή στην “17 Νοέμβρη”. Επίσης είχε υπερασπιστεί τον Τζίμη Πανούση, όταν είχε κατηγορηθεί για προσβολή της σημαίας το 2001 και ο τραγουδοποιός είχε αθωωθεί στο Εφετείο. Πριν από τη χούντα, ο Σπύρος Φυτράκης ήταν ενεργός πολιτικά ως γραμματέας των Λαμπράκηδων Κρήτης και Νήσων.

«Φτωχότερη είναι από σήμερα η μάχιμη και μαχητική δικηγορία. Η απώλεια του Σπύρου Φυτράκη, ενός εξαίρετου νομικού, ενός ακούραστου και θαρραλέου υπερασπιστή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, σε εποχές που οι δημοκρατικές ελευθερίες διακυβεύονται», σημειώνει η Νέα Αριστερά για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου.

«Παρών σε όλες τις πολιτικές δίκες της μεταπολίτευσης, ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις, αξέχαστος σε όσους τον είδαν να αγορεύει στα δικαστήρια. Στους οικείους του, τα θερμότερα συλλυπητήρια», καταλήγει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Νέα Αριστερά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx