Απεβίωσε ο πατέρας της Νίκης Κεραμέως

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Κωνσταντίνος Κεραμεύς, πατέρας της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και πήρε το πτυχίο της Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1960.

Δύο χρόνια αργότερα έκανε το διδακτορικό του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962). Υπήρξε ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και διεθνές δικονομικό δίκαιο σε διάφορα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Βερολίνου, Αμβούργου, Παρισιού) αλλά και των ΗΠΑ (στη Λουϊζιάνα και στο Οχάιο). Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ νομικής των Πανεπιστημίων του Αμβούργου, της Λιέγης και Βιέννης ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου (1998-2006), διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (1990-2007), πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διπλωματικές διασκέψεις, όπως στην Σύμβαση του Λουγκάνο και στις διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Ελλάδας στη Σύμβαση των Βρυξελλών. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, συμμετείχε ως διαιτητής σε διεθνείς διαιτησίες και άσκησε δικηγορία ενώπιον του Αρείου Πάγου και ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Ηταν παντρεμένος με την δικηγόρο Μαριλένα Σαρρή-Κεραμέως με την οποία απέκτησαν έναν γιό, τον Δημήτρη Κεραμέα, δικηγόρο, και μία κόρη, την επίσης δικηγόρο αλλά και πολιτικό, Νίκη Κεραμέως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι