Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο εντατικολόγος γιατρός Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε ηλικία 71 ετών. Από ειδικότητα πνευμολογίας είχε ξεκινήσει και κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς διασωληνώθηκε και ο ίδιος ως ασθενής, έκανε εκστρατεία να πείσει τον κόσμο να προσέχει και να εμβολιάζεται.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013 διατέλεσε Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας. Παράλληλα ήταν ο πατέρας της νυν βουλευτού Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Νάγιας Γρηγοράκου. Πριν από τρία χρόνια είχε νοσήσει από κορωνοϊό και χρειάστηκε να μείνει διασωληνωμένος για δύο μήνες.

Ήταν καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν γίνει πολιτικός αλλά και καθηγητής πανεπιστημίου, στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 1985 έως και τον Απρίλιο του 1986 υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος στο ΕΚΑΒ σε θέματα Άμεσης Βοήθειας. Η δημιουργία και η οργάνωση του ΕΚΑΒ σε ανεξάρτητο οργανισμό εθνικής εμβέλειας ήταν το αντικείμενο του Διδακτορικού του που έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση για τη δημιουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια.

Το 1987-1989 ορίστηκε πρόεδρος του νοσοκομείου “Ελπίς”, το 1989 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, το 1993 διορίστηκε πρόεδρος του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” και το 1995 πρόεδρος του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”. Το 2001 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2018 στη βαθμίδα Καθηγητή του τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο “Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής”. Έκτοτε οργάνωσε και διηύθυνε ο ίδιος οκτώ ΜΕΘ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx