Απεβίωσε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης – Είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη
11/04/2021
Έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και τελικά απαλλάχθηκε.
Νοσηλευόταν διασωληνωμένος με προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο, με βαριά πνευμονία -όχι κορονοϊό. Είχε συλληφθεί το 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες ημέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.
Ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ και πατέρας δύο παιδιών, ηγετική μορφή στο χώρο των τροτσκιστώνκαι τους Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση. Τον Ιούλιο του ’70 καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε στη Μυτιλήνη, από όπου καταγόταν, και έφυγε τη νύχτα με βάρκα για την Τουρκία. Συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και τον έκλεισαν σε στρατόπεδο προσφύγων, από όπου δραπέτευσε και κατέφυγε στην Βουλγαρία.





