Απεβίωσε στα 62 του ο γιατρός Δημήτρης Ρίζος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

«Η απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, μας γεμίζει με θλίψη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του πρώην βουλευτή Έβρου, που υπέκυψε σε χρόνιο νόσημα με το οποίο πάλευε από καιρό.

Το κόμμα εκφράζει επίσης θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του Δημήτρη Ρίζου.

«Μάχιμος γιατρός, ο σύντροφος Ρίζος υπηρέτησε τη δημόσια υγεία ως ακτινολόγος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νομών Έβρου και Ροδόπης. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στον κλάδο του και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης και μέλος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Εντάχθηκε στην Αριστερά σε νεαρή ηλικία ως μέλος της ΚΝΕ. Υπήρξε μέλος της ενιαίου Συνασπισμού και κατόπιν του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο διετέλεσε μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου. Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής στον νομό του, ενώ επανεκλέχθηκε και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η Νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ιδιου κόμματος, ανήρτησε το εξής:

«Έσβησε το χαμόγελο του Μίμη , του δικού μας Μίμη, του Μίμη όλων. Η Νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του δικού μας Δημήτρη Ρίζου. Όλοι γνωρίζαμε τη σκληρή και παλικαρίσια μάχη που έδινε εδώ και καιρό με την ασθένεια του. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη και συγκίνηση.

Ο Μίμης Ρίζος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα 23-7-20 στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη.

Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1958 στο Σουφλί από γονείς Εβρίτες με αναφορά σε Σουφλί και Φέρρες. Συμμετείχε στο κίνημα και στην αριστερά απ’  τα μαθητικά χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Μίμης υπήρξε ένας ανιδιοτελής και σεμνός αγωνιστής με αυξημένο το αίσθημα του καθήκοντος συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μάχης και υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες της Αριστεράς για μια δικαιότερη δημοκρατική κοινωνία χωρίς ανισότητες και για ένα κόσμο ειρηνικό ευτυχισμένο κόσμο χωρίς πολέμους.

Υπήρξε πάντα χαμογελαστός , με αυξημένη την αίσθηση του χιούμορ, ήταν αγαπητός από φίλους και κέρδιζε τον σεβασμό των αντιπάλων. Υπήρξε πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης. Ήταν γιατρός ακτινολόγος και υπηρέτησε στην Δομή του Κέντρου Υγείας Σαπών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συνέπεια και αφοσίωση. Υπήρξε μέλος της Ν.Ε ‘Εβρου, για πολλά χρόνια και πάντοτε συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του κόμματος και σε αυτά που στήριζε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στην αυτοδιοίκηση. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ πρώτη φορά και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου υπήρξε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέχρι το Ιούνιο του 2019.
.
Όλες και όλοι εμείς συντρόφισσες και σύντροφοι φίλες και φίλοι που συναντηθήκαμε με τον Μίμη θα τον θυμόμαστε πάντα ήρεμο μαχητή και χαμογελαστό . Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε Μίμη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας Συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύζυγο Ευαγγελία που ήταν πάντα πλάι σου στου αγώνες και στις δοκιμασίες σου μέχρι την τελευταία στιγμή, στην αγαπημένη μονάκριβη κόρη σου Χρυσάνθη και στην αγαπημένη σου μητέρα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 12:00 μ απ τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρούπολης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι