Απίστευτο περιστατικό με δίχρονη – Την ξέχασαν στο σχολικό

Απίστευτο περιστατικό με δίχρονη – Την ξέχασαν στο σχολικό

Η αμέλεια πέντε ατόμων έγινε αιτία να ταλαιπωρηθεί επί τέσσερις ώρες ένα κοριτσάκι δύο ετών, που το ξέχασαν στο σχολικό επειδή ήταν πολύ ήσυχο, μάλλον επειδή το είχε πάρει ο ύπνος. Το παιδάκι είχε παραληφθεί στις 07:30 το πρωί από οικία στη Βάρκιζα για να μεταφερθεί στον παιδικό σταθμό.

Ο οδηγός, όμως, παρέδωσε στον σταθμό ένα παιδί λιγότερο, καθώς η μικρή καθόταν πολύ ήσυχη σε μια γωνία και κανείς δεν την θυμήθηκε. Η συνοδός που έχει την κυρίως ευθύνη, δεν φαίνεται να αναζήτησε το παιδί, όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν η συνοδός επέβαινε όντως στο σχολικό ή όχι. Εικάζεται πάντως ότι το κοριτσάκι είχε αποκοιμηθεί.

Τελικά ούτε ο οδηγός, ούτε η συνοδός μέτρησαν “κεφάλια”, ούτε οι υπεύθυνοι του σταθμού μέτρησαν πόσα παιδιά παρέλαβαν. Εν συνεχεία, οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιαγωγείου δεν πήραν καν τηλέφωνο τους γονείς όσων παιδιών απουσίαζαν, παρότι αυτή είναι κανονικά η πρακτική που ακολουθείται, ώστε να ξέρουν αν κάποιο παιδί νοσεί και από τι ακριβώς. Αν είχε γίνει ένα από τα τρία που προβλέπει η ρουτίνα και ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είχε διαπιστωθεί ότι η μικρή είχε επιβιβασθεί κανονικά, αλλά δεν είχε αποβιβασθεί.

Όμως δεν έγινε τίποτα από αυτά. Ο οδηγός μετά την παράδοση των υπόλοιπων παιδιών αναχώρησε για την οικία του, στα Πηγαδάκια, στα όρια Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Στάθμευσε έξω από το σπίτι του το “κενό” σχολικό λεωφορείο, με πρόγραμμα να το ξαναπάρει για το επόμενο δρομολόγιο, δηλαδή το μεσημέρι, όταν θα πήγαινε ξανά στο σταθμό για την παραλαβή των παιδιών και την διανομή τους στις οικείες τους.

Το κοριτσάκι κάποια στιγμή γύρω στις 12:30 ξύπνησε και έβαλε τα κλάματα και τις φωνές, οπότε για καλή του τύχη το άκουσε μια περαστική, η οποία και ειδοποίησε την Αστυνομία. Δεν ξέρουμε πόση ώρα πριν είχε ξυπνήσει και φώναζε το παιδάκι. Όταν έφθασε η ομάδα Δίας ο οδηγός κατέβηκε αμέσως από το σπίτι του και ξεκλείδωσε το λεωφορείο, απελευθερώνοντας το παιδάκι.

Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη, καθώς οι γονείς υπέβαλαν μήνυση. Ήδη ο οδηγός και τέσσερα άτομα από τον σταθμό (η συνοδός του σχολικού, η ιδιοκτήτρια του σταθμού, μία βρεφονηπιοκόμος και ο διευθυντής του σταθμού) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο από υπόχρεο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι