Απίστευτοι Τούρκοι: Ο σεισμός… απέδειξε ότι τα νησιά ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Τζιχάντ Γιαϊτζί, πρώην αρχηγός Ναυτικού και αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου, χρησιμοποίησε ακόμα και το φονικό σεισμό για μια καθαρά τουρκικής νοοτροπίας θεωρία:

«Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε για άλλη μια φορά με το δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε ο Γιαϊτζί, επιχειρηματολογώντας πως «αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη ‘Θάλασσα των Νήσων’ [σ.σ. εννοεί το Αιγαίο, που επιμένει να μην το λένε Αιγαίο] επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι τα ελληνικά νησιά πλησίον των τουρκικών ακτών, όπως η Σάμος, βρίσκονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ενώ η ελληνική ηπειρωτική χώρα δεν επηρεάστηκε από αυτόν τον σεισμό, επηρεάστηκε παρόλα αυτά ολόκληρη η Δυτική Ανατολία, πλήττοντας σοβαρά ακόμα και τη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας».

Υπογράμμισε ότι η υφαλοκρηπίδα ορίζεται ως η φυσική προέκταση ενός «παράκτιου κράτους υποθαλασσίως της χερσαίας χώρας», άρα «τα ελληνικά νησιά στα ανοικτά της Τουρκίας συνιστούν, γεωγραφικά, φυσική προέκταση της ηπειρωτικής Τουρκίας και της υφαλοκρηπίδας της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι