Από 104 πέρσι, 161 φέτος οι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα

Από 104 πέρσι, 161 φέτος οι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα

Το πέμπτο θύμα στο Ρέθυμνο και το 161ο στην Ελλάδα, ο 35χρονος που σκοτώθηκε στην Κρήτη από εκσκαφέα εν ώρα εργασίας

Αύξηση σημειώνουν τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία των εργατικών κέντρων, που τα έφεραν στη δημοσιότητα και πάλι, επειδή σκοτώθηκε ένας 35χρονος εργάτης δύο μόλις ημέρες αφ΄ ότου πρωτόπιασε δουλειά σε εργασίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης στο Ατσιπόπουλο, προάστιο του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος των Οικοδόμων Ρεθύμνου κ. Στάθης Λουκάκης αναφέρθηκε σε εργοδοτικά εγκλήματα που συνεχίζονται και οι νεκροί αυξάνονται, καθώς δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα από την πολιτεία. Εργάτες και συνδικαλιστές ζητούν ελέγχους στα εργοτάξια και στις επιχειρήσεις, αλλά και στις προσλήψεις, όσον αφορά στην επάρκεια ικανοτήτων τεχνιτών και εργαζομένων εν γένει. Πέρσι σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας 104 άτομα και τραυματίσθηκαν 142, ενώ φέτος σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα 163 και τραυματίσθηκαν 261.

Σε όλη την Κρήτη υπάρχουν μόνον τρεις επιθεωρητές εργασίας. Ὀσον αφορά συγκεκριμένα τον 35χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός ενός μικρού εκσκαφέα, έστριψε απότομα και χτύπησε καίρια τον άτυχο εργάτη. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο οδηγός του εκσκαφέα συνελήφθη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι