Από 3.109 εργαζόμενους που δεν πήραν “δώρο” Χριστουγέννων, το πήραν τελικά οι μισοί με παρέμβαση της Επιθεώρησης

Από 3.109 εργαζόμενους που δεν πήραν “δώρο” Χριστουγέννων, το πήραν τελικά οι μισοί με παρέμβαση της Επιθεώρησης

Μετά από σχετική παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, 1.426 αδικημένοι εργαζόμενοι έλαβαν το “δώρο Χριστουγέννων” που δεν τους είχε δώσει η επιχείρηση που τους απασχολούσε. Άγνωστο τι έγινε με τους υπόλοιπους 1.643

Η Επιθεώρηση Εργασίας έλαβε καταγγελίες για την μη καταβολή του “Δώρου των Χριστουγέννων” σε 3.109 εργαζόμενους. Όπως ανακοινώθηκε, τελικά με παρέμβασή της, το έλαβαν οι 1.426 και το συνολικό ποσό ήταν 764.842 ευρώ, καθώς οι περισσότεροι ήταν χαμηλόμισθοι.

Οι επιχειρήσεις που επέδειξαν συμμόρφωση, μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης, ήταν 270, ενώ καταγράφηκαν και 356 εργατικές διαφορές. Σε 40 περιπτώσεις που οι εργοδότες επέμειναν να μην καταβάλουν το “δώρο”, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία και στα Αστυνομικά Τμήματα για να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Σε εξέλιξη είναι ακόμα 64 έλεγχοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που όμως δεν διευκρινίζει τι απέγινε με τις υππόλοιπες 1.643 περιπτώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι