ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από ανθρωπιά χάθηκαν οι δυο οικογενειάρχες στη φωτιά του Ξυλόκαστρου

Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Στις 6 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί έξω από μαντρί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία, στο σημείο όπου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας στην ΕΡΤ για τους δύο νεκρους είπε: «Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε. Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι από χτες το βράδυ. Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά. Μπλέξανε όμως στη φωτιά. Χθες, 9 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή».

Όπως διευκρίνισε, και οι δύο κατάγονταν από το χωριό Πιτσά, αλλά είχαν πάει σε γειτονικό χωριό να βοηθήσουν κάποιον συγγενή ή φίλο τους που θα καιγόταν το μαντρί τους. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών. Εκτιμάται ότι έχασαν τις αισθήσεις τους από τους καπνούς και εν συνεχεία δυστυχώς κάηκαν. O ένας αφήνει τρία ορφανά και ο άλλος δύο, όμως είναι έγκυος στο τρίτο η γυναίκα του.

Πηγή: ΕΡΤ και Action24

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx