Από φαρμακεία σήμερα τα self test – Ποιοι δικαιούνται δωρεάν

Από φαρμακεία σήμερα τα self test – Ποιοι δικαιούνται δωρεάν

Από τα φαρμακεία θα προμηθεύονται από σήμερα τα αυτοδιαγνωστικά αντιδραστήρια (self test) οι δικαιούχοι, εκτός από την Αχαΐα, όπου λόγω διαφωνιών στον φαρμακευτικό σύλλογό της, αυτά θα διατίθενται μόνον από όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν αλλά και από δεκάδες σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά στα self test, στην Αχαΐα συμφωνήθηκε να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, Γαλαξίας, Κρητικός, Metro, Lidl, από 9 υποκαταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, τρία του Σκλαβενίτη και τρία Market In. Τα σούπερ μάρκετ δέχτηκαν την διανομή, αρκεί όσοι προσέρχονται για παραλαβή self test να μην προσμετρώνται στον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών.

Αναμένεται το ίδιο σχήμα να ισχύσει και για άλλες περιοχές της χώρας από τον Σεπτέμβρη, καθώς υπάρχουν διαφωνίες στα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών με ενστάσεις και από τον φαρμακευτικό σύλλογο της Αττικής. Όσοι φαρμακοποιοί πάντως επιθυμούν να τα διαθέτουν, ακόμα και σε περιοχές όπου διαφωνεί ο σύλλογος, μπορούν να συνεχίσουν να τα διανέμουν. Προς το παρόν τα self test πανελλαδικά θα διατίθενται όλα μαζί (τέσσερα για τον Ιούλιο), αρχής γενομένης από σήμερα.

Δικαιούχοι σε αυτή την φάση είναι όλοι οι υπάλληλοι (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) καθώς και οι νέοι 18-30 ετών. Δικαιούνται ένα δωρεάν self test την εβδομάδα. Όταν βγαίνει θετικό, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα σε δημόσια δομή ή ιδιωτικά. Δωρεάν μπορούν να το επιβεβαιώσουν σε όσα σημεία διενεργούνται rapid test (περίπου 130 κάθε μέρα σε διάφορες πόλεις της χώρας, με πέντε σημεία στην Αττική). Τα rapid test γίνονται συνήθως σε σημεία ελέγχου μέχρι τις 3 το μεσημέρι και αλλού μέχρι τις 2 μ.μ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι