Από Μάιο τουρίστες, αν έχουν πιστοποιητικό

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούν να έρχονται τουρίστες και πριν από τον Μάιο στην Ελλάδα, εφ΄όσον όμως έχουν εμβολιασθεί ή έχουν περάσει τη νόσο και έχουν αρνητικό τεστ.

Είπε συγκεκριμένα: «Και φέτος θα δούμε τουρισμό, αλλά με περισσότερα όπλα από ό,τι πέρυσι: εμβολιασμούς και πιο πολλά τεστ. Και έχουμε επικαιροποιημένα πρωτόκολλα φέτος, βάσει συμπερασμάτων από πέρυσι, τα οποία βελτιώσαμε. Όποιος έρχεται από το εξωτερικό θα έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και όσοι έχουν περάσει covid-19 και έχουν κάνει και το τεστ θα μπορούν να έρθουν επίσης στη χώρα μας. Θα γίνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου». Δεν ήταν σαφής όμως αν θα παίρνουν το πιστοποιητικό και όσοι έχουν κάνει απλώς ένα rapid test στην πατρίδα τους, όπως αναφέρει μέχρι στιγμής η πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό ή αν η Ελλάδα θα επιμείνει να γίνεται δεκτό μόνον το τεστ με μοριακό έλεγχο στην έκδοση “πράσινου πιστοποιητικού”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι