Από μοιραίο τροχαίο ηλικιωμένου η πυρκαγιά στη Λέσβο

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Λύθηκε το μυστήριο με τον άνδρα που εντοπίστηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Λέσβο και μάλιστα στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά για την οποία κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας Αθηναίος ηλικίας 82 ετών που έμενε τον τελευταίο καιρό στη Λέσβο, πήγε με το ΙΧ στο κτήμα του για εργασίες, αλλά κατά την επιστροφή του στο χωριό, έχασε μάλλον τις αισθήσεις του στο τιμόνι και προσέκρουσε σε δέντρο. Ο άνδρας είτε σκοτώθηκε ακαριαία, είτε ήταν ήδη νεκρός όταν τράκαρε και μετά κάηκε στην πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση είτε δυστυχώς ήταν ζωντανός όταν εγκλωβίστηκε στο ΙΧ του. Πάντως βρέθηκε απανθρακωμένος.

Η φωτιά που ξεκίνησε από ανάφλεξη του ΙΧ κατά την πρόσκρουση του ΙΧ στο δέντρο, μεταδόθηκε στην παρακείμενη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Πολιχνίτου της Λέσβου και σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τότε εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του ηλικιωμένου απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Για τη φωτιά, που πλέον είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι