ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από πυροβολισμούς σε πυροβολισμούς – Από τον Άλιμο στην Κηφισιά

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Στη σύλληψη ενός 35χρονου Έλληνα προχώρησε η αστυνομία για τους παράξενους πυροβολισμούς που είχαν στόχο δύο ορόφους πολυκατοικίας, την περασμένη Τρίτη στον Άλιμο. Σήμερα όμως, είχαμε και άλλους πιστολέρο, αυτή τη φορά στην Κηφισιά, όπου δύο άτομα, πιθανότατα αδέλφια, θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πόδι και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στον Άλιμο, το οποίο είναι σοβαρότερο, στις 6 τα χαράματα της περασμένης Τρίτης, ένας άνδρας, διερχόμενος με ΙΧ, είχε “γαζώσει” από τον δρόμο (στην οδό Κουμουνδούρου) τον εξωτερικό τοίχο και τα μπαλκόνια του 3ου και 4ου ορόφου μιας πολυκατοικίας.Στον μεν έναν όροφο κατοικεί ένας συνταξιούχος, ο οποίος μάλλον έχει αποκλεισθεί ως στόχος, και ένας επιχειρηματίας, που όμως όταν έγινε το συμβάν βρισκόταν εκτός Αθηνών. Στον άλλο όροφο μένει ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύλληψη για τους πυροβολισμούς 

Ο συλληφθείς είναι Έλληνας, 35 ετών, και είχε πυροβολήσει 9 φορές μέσα από το αυτοκίνητό του. Ισχυρίζεται ότι τον παρακολουθούσαν δύο άτομα με μοτοσικλέτες και ότι δεν στόχευε στα διαμερίσματα, αλλά ότι πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει τους διώκτες του. «Είχα επηρεαστεί από τις μαφιόζικες επιθέσεις εκείνων των ημερών και φοβόμουν για την ζωή μου, οπότε άνοιξα πυρ» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. «Έτυχε οι πέντε από τους εννέα πυροβολισμούς να πέσουν σε τοίχους διαμερισμάτων», είπε.

Ο ίδιος έχει συλληφθεί πάντως και στο παρελθόν για υποθέσεις οπλοκατοχής και για σχέσεις με νονούς της νύχτας. Επιμένει, ωστόσο, ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό, ενώ σφαίρες βρέθηκαν και στο δρόμο. Από τη βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και ταυτοποίηθηκε ο 35χρονος. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στη Γλυφάδα. Στο ΙΧ του βρέθηκαν 1,5 γραμμάριο κοκαΐνης και 1,2 γρ. κάνναβης, καθώς και ένα πιστόλι με γεμιστήρα δέκα φυσιγγίων και δύο κάλυκες. Στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα δέκα φυσίγγια.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι για οπλοφορία, οπλοκατοχή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά και για προμήθεια και κατοχή να ναρκωτικών προς ίδια χρήση. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι