Από τα κινητά εντόπισαν τους δύο ανηλίκους που έδειραν τον σταθμάρχη

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όσον αφορά στους δύο ανηλίκους που χτύπησαν σταθμάρχη επειδή τους έκανε παρατήρηση γα τη μάσκα, η αστυνομία τους εντόπισε παρακολουθώντας το στίγμα όλων των κινητών τηλεφώνων που κινήθηκαν στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Εντόπισαν δηλαδή τα κινητά που οι κάτοχοί τους ακολούθησαν το δρομολόγιο από τον Άγιο Αντώνιο, στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι και εστιάσθηκαν σε εκείνα που “κινούνταν” ανά δυο. Με εντολή εισαγγελέα παρακολούθησαν εν συνεχεία συγκεκριμένα κινητά ως ύποπτα. Κατέγραψαν την κλήση προς τη μητέρα τους (τα αγόρια μετά το επεισόδιο τηλεφώνησαν στη μητέρα τους στη Νέα Ζωή Περιστερίου να πάει να τα παραλάβει από το Μοναστηράκι). Επίσης διαπίστωσαν την κλήση της μητέρας προς τον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Ο ειδικός φρουρός παρουσιάστηκε ως οικογενειακός φίλος, αλλά κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος. Φέρεται να καθοδηγούσε την διαζευγμένη μητέρα του 15χρονου και τους 17χρονου αλλά και τα αγόρια. Της είπε να καταγράφει πινακίδες οχημάτων στη γειτονιά και εκείνος τις τσέκαρε για να διαπιστώσει αν ήταν αυτοκίνητα της ασφάλειας Αττικής. Εκείνη ρώτησε αν ήταν σκοπιμο να κατεβάσει τα προφίλ των παιδιών της από το Facebook και εκείνος της είπε ότι η Δίωξη μπορεί να ανασύρει και παλιές αναρτήσεις. Φέρεται επισης να συμβούλεψε τα αγόρια να πουν ότι ο σταθμάρχης τους επιτέθηκε πρώτος, χωρίς όμως καμία από αυτές τις πληροφορίες να είναι διασταυρωμένη.

Το μεσημέρι, μετά τον εισαγγελέα,  οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια (η τελευταία κατηγορία αφορά στο ότι αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα). Ο ειδικός φρουρός που επίσης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα είναι 24χρονος και νεοπροσληφθείς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι