“Από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα, αλλά αρχίζει η Ευρώπη”

"Από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα, αλλά αρχίζει η Ευρώπη"

Την επισήμανση ότι από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα αλλά αρχίζει η Ευρώπη, έκανε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Ο ίδιος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής, ενώ αναφέρθηκε στους προγόνους που μόχθησαν και αγωνίστηκαν για να γίνει η Θράκη συνώνυμη της αρμονικής συμβίωσης.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλη την Ελλάδα για όλους τους Ελληνες και ιδιαιτέρως για μας τους Θρακιώτες», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

«Σαν σήμερα πριν από εκατό χρόνια ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Κομοτηνή, απελευθέρωσε την Αλεξανδρούπολη, απελευθέρωσε την ευρύτερη Θράκη», είπε και συνέχισε:«Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που μόχθησαν και αγωνίστηκαν ώστε η Θράκη να γίνει συνώνυμη της αρμονικής συμβίωσης. Η ελευθερία είναι το ύψιστο ιδανικό και μαζί με την υγεία το πλέον ανεκτίμητο αγαθό. Μόνο που για να την αποκτήσεις και να την υπερασπιστείς απαιτείται αρετή και τόλμη. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτή τη σημαντική επέτειο για να θυμίσουμε ότι εδώ από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα αλλά αρχίζει η Ευρώπη».

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής γίνονται με τη συμμετοχή των επισήμων, χωρίς την παρουσία πολιτών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι