Από τι πέθανε η 39χρονη σεφ που έγινε γνωστή από το Masterchef

Από τι πέθανε η 39χρονη σεφ που έγινε γνωστή από το Masterchef

Σε σηπτικό σοκ, σηψαιμία, δηλαδή σε σοβαρή μικροβιακή λοίμωξη που μεταδόθηκε σε ζωτικά όργανα, οφείλεται ο θάνατος της 39χρονης σεφ Ντέμης Γεωργίου που έγινε ευρύτερα γνωστή από την εκπομπή Masterchef.

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν σε εστιατόριο στην Πάρο και αισθανόταν πολύ έντονη αδιαθεσία και είχε πυρετό από μέρες, όμως έπαινε ελαφριά σκευάσματα. Είχε σκοπό να πάει σήμερα να τη δει γιατρός. Δεν πρόλαβε… Κάποιες λοιμώξεις έχουν ραγδαία εξάπλωση και η καταπολέμησή τους απαιτεί ισχυρή αντιβίωση, συνήθως ενδοφλέβια.

Η σεφ Ντέμη Γεωργίου πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία μόλις 39 ετών. Όταν προχθές το βράδυ η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, αναζητήθηκε ελικόπτερο και διακομίσθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Ετοιμαζόταν μάλιστα να παντρευτεί και είχε μόλις κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, στην Πάρο: έναν δικό της χώρο.

Η Ανδριάνα Μανέττα, που έχει εταιρεία marketing, θα ήταν μία από τις κουμπάρες στον γάμο της Ντέμης Γεωργίου και έδωσε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ. Είπε ότι η Ντέμη είχε μια μικροβιακή λοίμωξη που δεν είχε ελεγχθεί, παραπονιόταν για κόπωση και αδυναμία στα άκρα της, και έπαιρνε απλά φάρμακα. Παρά την προτροπή των φίλων της, δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και σχεδίαζε να πάει σε γιατρό σήμερα Δευτέρα.

Το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τους φίλους της ότι αισθανόταν πολύ άσχημα. Έκλεισαν το κατάστημά τους αμέσως και έτρεξαν σπίτι της, όπου την βρήκαν χωρίς παλμούς. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, αλλά ήταν ήδη σε κώμα και σηπτικό σοκ.

Η Ανδριάνα Μανέττα είπε: «Να σας πω τι συνέβη, είχε ένα μικρόβιο το οποίο προφανώς δεν είχε ελέγξει ότι το είχε. Παραπονιόταν την τελευταία εβδομάδα για κόπωση, ότι δεν ένιωθε τα πόδια της και έπαιρνε μια απλή φαρμακευτική αγωγή, δηλαδή παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη κτλ., έβαζε και κάποιες αλοιφές. Φοβόταν και λίγο να κάνει εξετάσεις, παρόλα αυτά με πίεση δική μας είχε κανονίσει σήμερα να κάνει τις εξετάσεις, που βέβαια δεν πρόλαβε…

»Το Σαββατόβραδο ενημέρωσε τον πιο στενό της κύκλο ότι δεν αισθάνεται καλά, ότι φοβάται πως αν κλείσει τα μάτια της “θα φύγει”, και εκεί καταλάβαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και κλείσαμε νωρίτερα το μαγαζί και με πήγε η σύντροφός της στο σπίτι, τη βρήκε ήδη σε… δεν είχε παλμούς. Τη συνέφερε το ΕΚΑΒ, με ηλεκτροσόκ. Ομως μέχρι να τη φέρει το ελικόπτερο στην Αθήνα, ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση, γιατί δεν βρέθηκε ελικόπτερο παρά την άλλη μέρα, την Κυριακή, χάθηκαν πολλές ώρες. Ας μην πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είχε προχωρήσει η μόλυνση πάρα πολύ, δηλαδή έχασε όλα της τα όργανα, δεν λειτουργούσε τίποτα ούτε με το μηχάνημα. Τίποτα δεν μπορούσε να γίνει, στην ουσία δεν μας αφήσαν κάποια επιλογή, απλά μας είπαν να είμαστε εκεί γιατί από ώρα σε ώρα θα καταλήξει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι