Εμβόλια: Μάιο οι εκπαιδευτικοί – Από την Παρασκευή οι ηλικίας 70-74 ετών – Ποιοι ευπαθείς “μένουν”

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των πολιτών 70-74 ετών. Επίσης είπε ότι μετά παίρνουν προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί, παρότι πιο εκτεθειμένοι το καλοκαίρι είναι οι του τουριστικού κλάδου και η εστίαση.

Προσέθεσε ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού για ανθρώπους με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, δηλαδή για την εμβολιαστική Ομάδα Α. Η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Από τις 31 Μαρτίου όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν εντάχθηκαν “αυτόματα” θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν. Τα κριτήρια ειναι πολύ περιοριστικά αλλά υπάρχουν και νοσήματα που δεν περιελήφθησαν στην Α όπως και άτομα που κανονικά ανήκουν σε αυτή την ομάδα, όμως για διάφορους λόγους δεν περιελήφθησαν “αυτομάτως” στο σύστημα των ραντεβού.

Όσον αφορά το ζήτημα του τουρισμού και της εστίασης, επισήμανε ότι μετά τον εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών, θα υπάρξει σχεδιασμός και θα εξεταστεί ποιες άλλες επαγγελματικές ομάδες και με ποια σειρά θα εμβολιαστούν, ανάλογα πάντα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι