Από την Πέμπτη τέσσερα δωρεάν self test για νέους και υπαλλήλους

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Από την Πέμπτη 1η Ιουλίου ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) από τα φαρμακεία της χώρας για συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων, μετά την συμφωνία, στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και σύλλογοι φαρμακοποιιών για τον μήνα Ιούλιο.

Αναλυτικά, δικαιούνται ένα δωρεάν self test την εβδομάδα οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και όλοι οι νέοι ηλικιας 18-30 ετών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα μπορούν να πάρουν και τα τέσσερα τεστ που δικαιούνται για τον Ιούλιο με μία επίσκεψη στο φαρμακείο. Όσοι όμως από τις προαναφερόμενες κατηγορίες έχουν εμβολιασθεί, δεν δικαιούνται δωρεάν self test εάν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου ή από το μονοδοσικό της Johnson. Για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης¬, όπως ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι