Αποφάνθηκε ο Έντι Ράμα ότι έχει δίκιο… η δικαιοσύνη για τον Μπελέρη

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκόρο σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ

Ο Εντι Ράμα που για την υποθεση Μπελέρη επαναλαμβάνει μονίμως ότι είναι θέμα δικαιοσύνης και δεν αναμιγνύεται, σήμερα έκανε μια ολόκληρη ανάρτηση κρίνοντας (θετικά) την δικαιοσύνη

Την απόφαση να μην δοθεί άδεια στον προφυλακισμένο εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη για να ορκιστεί υπερασπίστηκε μέσω ανάρτησής τους ο πρόεδρος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προβαίνοντας ουσιαστικά σε κρίση επί δικαστικής απόφασης ενώ επί μήνες θεωρεί ότι δεν μπορεί να έχει λόγο για τα της δικαιοσύνης.

Ο Εντι Ράμα δεν αναφέρει πουθενά ούτε λέξη για την πολύμηνη προφυλάκιση του δήμαρχου και του συνεργάτη του στην προεκλογική εκστρατεία, ούτε για τις δέκα αναβολές που “τρενάρουν” το ζήτημα, τη στιγμή που δεν εμφανίζεται να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ούτε για το καθαυτό γεγονός της προφυλάκισης για ένα πλημμέλημα. Ο Ράμα προσπαθεί να κατευθύνει το θέμα στο ότι θα αντικατασταθεί ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας όπως θα γινόταν “σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης”. Αναλυτικά,  γράφει στο Χ (πρώην Twitter) τα εξής:

«Από την ανάγνωση της αιτιολογημένης απόφασης του ειδικού Δικαστηρίου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος σχετικά με την άρνηση να δοθεί άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, θεωρώ σημαντικό να επισημάνω δημόσια τα εξής:

1. Η άρνηση της Γενικής Διεύθυνσης Φυλακών να δοθεί άδεια για ορκωμοσία σε προφυλακισμένο άτομο αποτελεί τελικά νομικά ορθή στάση. Ομοίως, η απόρριψη του ιδίου αιτήματος από το προαναφερόμενο δικαστήριο, είναι σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή.

2. Το γεγονός ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και ότι μόνο η επίσημη απόφαση θα καθορίσει την ικανότητά του να ορκιστεί σε περίπτωση αθωότητας ή την αδυναμία του να συνεχίσει ως δήμαρχος σε περίπτωση ενοχής, δηλώνεται επίσης ξεκάθαρα και είναι ευνόητη.

3. Η αναφορά του δικαστηρίου στο αδιέξοδο που προκάλεσε η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου απουσία του νικητή, σαφώς. τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του ηττηθέντος υποψηφίου, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διασφάλιση των δημόσιων υπηρεσιών στον δήμο Χειμάρρας.

Συμπερασματικά, η αιτιολογημένη αυτή απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί αδιαμφισβήτητη νομική επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η «υπόθεση Μπελέρη» είναι ζήτημα δικαιοσύνης, παρά πολιτικό ή με οιονδήποτε τρόπο σχετιζόμενο με την κυβέρνηση. Επιπλέον, το σκεπτικό της απόφασης αυτής δημιουργεί θετική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προαναφερθέντος αδιεξόδου».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι