Αποφασίσθηκαν κυρώσεις για τη Λευκορωσία

Αποφασίσθηκαν κυρώσεις για τη Λευκορωσία

Την επιβολή κυρώσεων σε σημαντικό αριθμό ατόμων που σχετίζονται με τη βία και την καταστολή στη Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις δηλώσεις του, ο Μισέλ τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ε.Ε. είναι στο πλευρό του λαού της Λευκορωσίας, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη βία και την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα κάποια μέσα αναφέρουν ότι έστειλε μήνυμα προς τη Ρωσία να μην εμπλακεί στρατιωτικά στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως η κρίση δεν είναι γεωπολιτική, αλλά αφορά εθνικό θέμα. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε απέφυγε να διευκρινίσει τι είπε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία και παρέπεμψε σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να εμπλακεί στρατιωτικά στη Λευκορωσία.

Από την πλευρά του, ο ανώτατος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο «στερείται δημοκρατικής νομιμότητας» έπειτα από μια εκλογική νίκη που δεν αναγνωρίζεται. Οι δηλώσεις του έγιναν σε δημοσιογράφους στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι