Αποφυλακίσθηκε για φόνο και άρχισε να βιάζει μία την ημέρα….

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ο 38χρονος βιαστής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, είχε αποφυλακισθεί πολύ πρόσφατα έχοντας εκτίσει 10έτη αντί των πρωτοδίκων ισοβίων για φόνο. Μόλις βγήκε άρχισε να προσεγγίζει μοναχικές γυναίκες παριστάνοντας, τις περισσότερες φορές, τον αστυνομικό, και εν συνεχεία τις βίαζε.

Τις υποχρέωνε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του, δήθεν για έλεγχο ή εξακρίβωση στοιχείων και τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες ή σε σπίτι. Οι αστυνομικοί θα δώσουν τα στοιχεία του στην δημοσιότητα γιατί πιστεύουν ότι έχουν πέσει και άλλες γυναίκες  θύματα του 38χρονου από την ημέρα που αποφυλακίσθηκε, στις 2 Φεβρουαρίου του 2021.

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας εκτίσει  τμήμα της 15ετούς κάθειρξης που του επεβλήθη στο Εφετειο για φόνο που διέπραξε τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με την τότε ερωτική του σύντροφο, μια 33χρονη Κουβανέζα. Θύμα τους ήταν ένας 58χρονος ψυχίατρος, πρώην σύζυγος της Κουβανέζας. Ο ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος. Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της δευτεροβάθμιας απόφασης με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η προσφυγή έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς δόθηκε με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Λίγους μήνες αργότερα και οι δύο καταδικασθέντες αποφυλακίστηκαν με όρους.

Το μέχρι στιγμής κατηγορητήριο

Ο 38χρονος κατηγορείται ότι στις 15 Μαρτίου  προσέγγισε και επιβίβασε στο αυτοκίνητο του, πήγε σε ερημική τοποθεσία και βίασε μια εκδιδόμενη 20χρονη Ελληνίδα. Δύο μέρες μετά κατηγορείται ότι προσέγγισε και βίασε μία 26χρονη Βουλγάρα. Τρεις μέρες μετά προσέγγισε 47χρονη με την πρόφαση ότι κάνει έλεγχο ως αστυνομικός για ναρκωτικά, την επιβίβασε στο αυτοκίνητο του, πήγαν στο σπίτι της υποτίθεται για έλεγχο ναρκωτικών ουσιών και εκεί την βίασε. Η 47χρονη έδωσε τα στοιχεία του αυτοκινήτου του στις αρχές και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό άνω των 300 ευρώ κι 2 κινητά τηλέφωνα που φέρεται να απέσπασε από τις καταγγέλλουσες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε ήδη καταγγελίες από τους δύο προηγούμενους βιασμούς και ερευνούσε τα στοιχεία που της είχαν δοθεί, αλλά λογικά εφ΄ όσον από τον πρώτο βιασμό υπήρχαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου του και ο ίδιος ήταν σεσημασμένος, θα έπρεπε ήδη να είχε συλληφθεί. Αυτό αφήνει κενά στο κατά πόσον η αστυνομία ασχολήθηκε με το βιασμό τη 20χρονης ιεροδούλου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι