Απογοητευμένο το 53% από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την Αγία Σοφία

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης, για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό συναίσθημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία το 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητεί η Ελλάδα.

Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.

Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν από τις διπλωματικές (4%) ενώ το 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Το 78% απαντά πως ο καλύτερος τρόπος επίλυσης είναι μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.

Η δημοσκόπηση έγινε πανελλαδικά για το κανάλι Βεργίνα Τηλεόραση από την εταιρεία Interview.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version