Απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ

Απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ

Σε μία συγκυρία που λόγω της κλιματικής κρίσης η χώρα αντιμετωπίζει ζήτημα λειψυδρίας, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προχωρά σε απολύσεις.

Σύμφωνα με την  Συμμαχία Εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ «η διοίκησης της Επιχείρησης προχωρά σε απόλυση 160 ενοικιαζόμενων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών». 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι «Παρά τις εκκλήσεις για άμεση παρέμβαση και λύση στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, η διοίκηση επιμένει να αδιαφορεί». Εκφράζουν φόβους ότι «η  στάση αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, οδηγώντας στη διάλυση των περιφερειακών γραφείων και διακινδυνεύοντας την εισπραξιμότητα της εταιρείας, καθώς οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Πλήγμα στην εικόνα της ΕΥΔΑΠ

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ακόμη: «Η παράταξή μας τοποθετείται διαχρονικά υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ως τη μόνη βιώσιμη λύση για την αποτελεσματική λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο, η επείγουσα κατάσταση που η εταιρεία έχει δημιουργήσει με τη χρόνια αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού μέσω εργολαβικών προσλήψεων, και αφού έχει καταστήσει ομήρους αυτούς τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, απαιτεί άμεση και δίκαιη λύση. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι η απόλυση και η οδήγησή τους στην ανεργία. Το πλήγμα στην εικόνα της ΕΥΔΑΠ θα είναι βαρύ, ενώ ταυτόχρονα 160 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία, με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται». 

Σε μία συγκυρία που η κλιματική αλλαγή απειλεί την χώρα κάποιοι αντιμετωπίζουν την την κρίση σαν ευκαιρία για πολιτικές μεθοδεύσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx