Απολογούνται οι οκτώ από τους 14 της συμμορίας της “Νάνσυ” που εκβίαζαν μαγαζάτορες στο δήμο Αθηναίων

Απολογούνται οι οκτώ από τους 14 της συμμορίας της “Νάνσυ” που εκβίαζαν μαγαζάτορες στο δήμο Αθηναίων

Σε εξέλιξη βρίσκονταν οι απολογίες οκτώ κατηγορούμενων δημοτικών αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι έξι εκ των κατηγορουμένων, θα απολογηθούν αύριο.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για ποσά άνω των 120.000 ευρώ.

Εκτός από τους ιδιώτες που κατηγορούνται, απολογούνται και δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι και τέθηκαν σε αργία από την υπηρεσία τους, ενώ εκτός υπηρεσίας έχουν τεθεί και οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων αλλά και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, που επίσης φέρονται να εμπλέκονται.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται μια 43χρονη γυναίκα που την αποκαλούν «Νάνσυ» και που το 2009 είχε κατηγορηθεί για «απόπειρα απάτης», καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Τελικά συνελήφθη και δεν πρόλαβε να εισπράξει τα χρήματα. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, διότι φέρεται να υπεξαίρεσε 124.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Όσον αφορά στην τρέχουσα δικογραφία, φέρεται να «ψάρευε» επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας, υποσχόμενη ότι θα τους έχει στο απυρόβλητο όσον αφορά υγειονομικές ή πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά με το αζημίωτο. Για να τους πιέσει να την πληρώνουν, πήγαινε στα καταστήματα συνοδευόμενη από επίορκους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους για έλεγχο, και εκφόβιζε τους εμπόρους γιατί με αυτό τον τρόπο αποδείκνυε ότι “έχει διασυνδέσεις”.

Η δράση του κυκλώματος υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής δεν είχε περιοριστεί στην πρωτεύουσα. Φέρονται να είχαν δράσει και στη Μύκονο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι