Απομάκρυνση του διευθυντή του ΑΤ Ομόνοιας λόγω αυτοκτονίας κρατουμένου και απόδρασης άλλου

Απομάκρυνση του διευθυντή του ΑΤ Ομόνοιας λόγω αυτοκτονίας κρατουμένου και απόδρασης άλλου

Η αυτοκτονία ενός 29χρονου μετανάστη κρατούμενου μέσα στο κελί του στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και η απόδραση ενός Έλληνα κρατουμένου την ίδια μέρα, είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί ο διοικητής του τμήματος. Εν τω μεταξύ εκκρεμεί η έρευνα για τον θάνατο 36χρονου Πακιστανού που βρέθηκε νεκρός στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και έφερε βαριές κακώσεις.

Η απομάκρυνση του διοικητή του Α.Τ Ομόνοιας, αποφασίστηκε λίγο μετά την αυτοκτονία του 29χρονου με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που είχε προσαχθεί για φθορές σε περιπολικό. Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Τρίτης με ένα ρούχο μέσα στο κρατητήριο. Την ίδια μέρα σημειώθηκε στο ίδιο τμήμα απόδραση προσαχθέντα κρατουμένου -ενός 45χρονου εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Ο 45χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Όσον αφορά στην αυτοκτονία, η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Πρωινές ώρες σήμερα, στον χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας απαγχονισμένος αλλοδαπός κρατούμενος. Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ (30-09-2024) για πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον χώρο έχουν κληθεί ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν στον χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους», καταλήγει η ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει όμως τον πραγματικό λόγο για τον οποίο σημειώνει την παρουσία άλλων ένδεκα ατόμων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx