Απέπλευσε για την Ερυθρά η “Ύδρα”

Απέπλευσε για την Ερυθρά η “Ύδρα”

Αποφασίσθηκαν βασικές λεπτομέρειες για τον απόπλου της φρεγάτας “Ύδρας” και εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) η όλη επιχείρηση, κάτι που στην Γερμανία πάντως αποφασίζεται από τη Βουλή. Η πρόταση για τον απόπλου έγινε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αφορούσε στην συμμετοχή και ηγετική θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», που οι προοπτικές της είναι να διαδραματίσει καθαρά αμυντικό ρόλο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΥΠΕΘΑ λίγο πριν τις 10 απόψε η φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES. Πρόκειται για πολεμικό πλοίο που αγοράσθηκε από την Γερμανία και είναι τύπου ΜΕΚΟ 200 –όλα τα  MEKO σχεδιάστηκαν από την γερμανική εταιρεία Βlohm+Voss. Παραδόθηκε στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 1992. Έχει μήκος 117 μέτρα, πλάτος περίπου 15 και ύψος 6μ., με εκτόπισμα 3.350 τόνους και δυνατότητα ενδιαίτησης 205 ατόμων. Η μεγίστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 30 κόμβοι.

Διαθέτει μεταξύ άλλων πυροβόλο, δύο συστήματα συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, 8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon, 16 Κ/Β Ε/Α ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile), για την αντιμετώπιση πυραύλων κατά των πλοίων και δύο τριπλούς Τ/Λ Mk32 (για εκτόξευση τορπιλών). Δύναται να μεταφέρει ένα ελικόπτερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι