Απορριπτική η εισαγγελέας για τη μεταγωγή Κουφοντίνα – Αναρμόδιο το Συμβούλιο

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Την απόρριψη της προσφυγής του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στον Κορυδαλλό ως νόμω αβάσιμη, πρότεινε η εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. Παράλληλα αναφέρει ότι το αίτημα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε  διοικητικά δικαστήρια. Σύμφωνα ωστόσο με τη συνήγορο του, το ΣτΕ όπου αποτάθηκε, της απάντησε ότι είναι αναρμόδιο.

Εν τω μεταξύ εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα ο διευθυντής ΕΣΥ, Ζδούκος Θεόδωρος και η Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ του ΕΣΥ, Κατερίνα Ντουζέπη, που ειναι προσωπικοί γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν τους επιτρέπουν να δουν τον ασθενή. Σήμερα λόγω της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας που παρουσίασε, χρειάσθηκε να γίνει ανάνηψη.

Δεν μας αφήνουν να τον επισκεφθούμε

Η ανακοίνωσή τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρει τα εξής: «Η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο, με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

»Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό. Την Πέμπτη, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19 να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

»Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε ότι είχε άλλο τηλεφώνημα και δήλωσε ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης».

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Συμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και στους διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18:30.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους με νερό υπό πίεση και επακολουθησε κυνηγητό και προσαγωγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι