Αποσύρεται ο Μπάιντεν

Αποσύρεται ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του λέγοντας ότι «είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας».

Σε κείμενο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του να υπηρετήσει ως πρόεδρος. «Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου».

Αρχικά αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και την πρόοδο που σημειώθηκε παρότι ο αμερικανικός λαός πέρασε μια πανδημία που εμφανίζεται μια φορά κάθε εκατό χρόνια αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Προστατεύαμε την Δημοκρατία μας. Και ξαναδώσαμε ζωή και ενισχύσαμε παγκόσμιες συμμαχίες. Εν συνεχεία αναφέρεται στην απόσυρση της υποψηφιότητάς του και ευχαριστεί την Καμάλα Χάρις και όλους όσοι αγωνίστηκαν στο πλευρό του, καθώς και τον αμερικανικό λαό, υποσχόμενος τις επόμενες ημέρες να κάνει πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι