Αποστρατιωτικοποίηση της…. Αλεξανδρούπολης!

Αποστρατιωτικοποίηση της…. Αλεξανδρούπολης!

Ο τέως αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί ζητάει η Τουρκία να απαιτήσει στις διερευνητικές την αποστρατιωτικοποίηση της… Αλεξανδρούπολης.

Πιθανόν λόγω του αμερικανικού ενδιαφέροντος για στρατιωτική παρουσία στον Έβρο, με ανάρτησή του, ο ιδεολογικός πατέρας του δόγματος της «Γαλαζιας Πατρίδας» στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, επισημαίνει πως σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εκεί στρατιωτικές βάσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Λέγεται πως η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μία βάση για μεταφορές προς τη Ρουμανία και τη Μαύρη θάλασσα. Η Τουρκία δεν έχει αντιρρήσεις σε αυτό. Κι όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη είναι χαρακτηρισμένη ως αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και τέτοια πρέπει να παραμείνει. Επομένως σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, το θέμα πρέπει να τεθεί εκ νέου και να συζητηθεί η αποστρατικοποίησης της περιοχής στις διερευνητικές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version