Απότομη προσγείωση από ΠΟΥ: “Η θεραπεία μπορεί να μη βρεθεί ποτέ”

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

«Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελεσματικά εμβόλια, ωστόσο δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Αντανόμ Τέντρος.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ, και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων του ίδιου Οργανισμού, Μάικ Ράιαν, καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως τη χρήση της μάσκας, την κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

«Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: “κάντε τα πάντα”, η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο Τέντρος κατά την διάρκεια της  on line συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του οργανισμού στην Γενεύη.

Τα εμβόλια – Οι θεραπείες

«Κάποια εμβόλια ελπίζουμε ότι θα είναι αποτελεσματικά και θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ. Πρέπει να το έχουμε αυτό κατά νου στους σχεδιασμούς μας και στις αντιδράσεις μας».

Ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι χώρες με μεγάλο ρυθμό μετάδοσης, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, χρειάζεται να ετοιμασθούν για μεγάλη μάχη:

«Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση ειδικά για κάποιες πιο ευάλωτες χώρες», είπε.

Η συνέντευξη είναι πολύ πιθανόν να δόθηκε επειδή ο κόσμος (και κάποιες κυβερνήσεις) εφησυχάζουν καθώς τις τελευταίες μέρες ανά τον πλανήτη “διαφημίζονται” εμβόλια έτοιμα προς διανομή, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Ούτε ένα εμβόλιο δεν έχει ακόμα δοκιμασθεί στον απαιτούμενο αριθμό (χιλιάδων εθελοντών) για την επιβεβαίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του. Επισης πολλοί εφησυχάζουν ακούγοντας για τη ρεμδεσιβίρη που παραγγέλλεται από τις κυβερνήσεις και για άλλα σκευάσματα, ενώ κανένα φάρμακο μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί σωτήριο και απλά κάποια είναι “σχετικά αποτελεσματικά”.

Ο Τέντρος κάλεσε, επισης, τις μητέρες να συνεχίζουν να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από την COVID-19, καθώς οι ωφέλειες είναι περισσότερες απ΄ό,τι οι κίνδυνοι της μόλυνσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx