Αποβολές προβλέπονται για κινητά και μάλιστα δια παντός αν βιντεοσκοπηθεί bullying

Αποβολές προβλέπονται για κινητά και μάλιστα δια παντός αν βιντεοσκοπηθεί bullying

Στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και στο θέμα των κινητών τηλεφώνων που θα μένουν πλέον εκτός τάξης, αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ.

«Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπούλινγκ, γιατί έχει αυξηθεί πολυ στα σχολεία. Άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του -όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας- μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο», τόνισε.

Για την κατοχή κινητου είπε: «Υπήρχε και παλιά μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα, που την είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας. Δεν υπήρχε όμως πλαίσιο συνεπειών. Αυτή είναι η αλλαγή που κάνουμε. Έτσι, στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μονοήμερης αποβολής»

.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx