Αποχωρήσεις από την Eurovision μετά την ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει το Ισραήλ
04/12/2025
Eurovision 2026: Μόλις ανακοινώθηκε ότι “το Ισραήλ θα συμμετάσχει κανονικά στο διαγωνισμό” αποχώρησε η Ολλανδία και η Ισπανία, ενώ αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις.
Πρώτη αποχώρησε η Ολλανδία και εν συνεχεία η Ισπανία, ενώ οι Ισλανδοί είπαν ότι θα αποφασίσουν την επόμενη Πέμπτη αν θα συμμετάσχουν ή όχι. Οι αποχωρήσεις άρχισαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συνεδρίασης των κρατών μελών που ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία στην Γενεύη για το αν θα παραμείνει το Ισραήλ στον επόμενο διαγωνισμό. Σύμφωνα με το Reuters πάντως δεν έγινε καν ψηφοφορία επί του θέματος αλλά έγινε για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει ψηφοφορία και φέρεται η πλειοψηφία να προτίμησε να μην τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία, οπότε αυτομάτως το Ισραήλ έχει πλέον το ελευθέρας να συμμετάσχει.
🇳🇱 BREAKING: Netherlands withdraws from #Eurovision 2026, following the results of the EBU General Assembly today. pic.twitter.com/RKYN5mt2wT
— ESC Discord (@ESCdiscord) December 4, 2025
🇪🇸RTVE released official statement, they announced they withdrawal from #Eurovision. pic.twitter.com/pzHLb5rjhv
— Eurovision News (@EurovisionNewZ) December 4, 2025





