Απρόβλεπτη η φωτιά στα Βίλια (video)

Μάχη για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο στον Έβρο – Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Ανεξέλεγκτη τροπή φαίνεται να έχει πάρει η φωτιά στα Βίλια λόγω των ανέμων που αλλάζουν συνεχώς πορεία. Απειλήθηκαν τα σπίτια του χωριού αλλά εν τέλει η πορεία της φωτιάς ανακόπηκε και άλλαξε ρότα, ενώ αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι θα τεθεί εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι ο οικισμός φαίνεται να έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τον κίνδυνο, το νότιο μέτωπο της φωτιάς είναι σύμφωνα με πληροφορίες κρίσιμο.

Το αρμόδιο δορυφορικό σύστημα της ΕΕ “Copernicus” κάνει λόγο για περίπου 48.000 καμένα στρέμματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για νέα εκκένωση, παρόλα αυτά ορισμένοι κάτοικοι εγκαταλείπουν αυτοβούλως τα σπίτια τους, λόγω του ότι οι άνεμοι που πνέουν δεν διευκολύνουν καθόλου τη δουλειά των πυροσβεστών και δημιουργείται έτσι αβεβαιότητα.

https://youtu.be/UqEjJTUA0oY

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι