Αραβική αντίδραση κατά Αυστραλίας για Ιερουσαλήμ

Αραβική αντίδραση κατά Αυστραλίας για Ιερουσαλήμ

Πρεσβευτές από 13 αραβικές χώρες συναντήθηκαν στην Καμπέρα για να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τις επιπτώσεις που μια τέτοια απόφαση μπορεί να έχει.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε ανακοινώσει ότι είναι «ανοικτός» στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ και την μετακίνηση εκεί της πρεσβείας της Αυστραλίας στο Ισραήλ.

Αυτό οδήγησε τους 13 πρεσβευτές να οργανώσουν συνάντηση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, εξήγησε στο Reuters ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Αυστραλία Μοχάμεντ Χαϊράτ.

«Συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την ανακοίνωση αυτή», είπε.

«Οποιαδήποτε τέτοιου είδους απόφαση δυνάμενη να πλήξει την ειρηνευτική διαδικασία…θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και όχι μόνο αραβικές, αλλά και άλλες χώρες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι