Άρχισαν τα όργανα; Το ΙΚ υπεύθυνο για την επίθεση στην Τσετσενία

Άρχισαν τα όργανα; Το ΙΚ υπεύθυνο για την επίθεση στην Τσετσενία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση στο Γκρόζνι, την κύρια πόλη της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ρωσίας, ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο ισλαμιστικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι δύο τρομοκράτες οπλισμένοι με μαχαίρια προσπάθησαν να αρπάξουν όπλα από αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα έναν νεκρό αστυνομικό και ακόμα έναν τραυματία, ενώ οι επιτιθέμενοι τρομοκράτες στη συνέχεια εξουδετερώθηκαν από τις αρχές. Ο Τσετσένος ηγέτης πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες ήταν αδέλφια από τη γειτονική Δημοκρατία της Ινγκουσετίας. Ζούσαν στην Τσετσενική Δημοκρατία από το 2012 και δούλευαν σε φούρνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι