Άρχισαν τις κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία οι Ρώσοι και οι Τούρκοι

Άρχισαν τις κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία οι Ρώσοι και οι Τούρκοι

Τις  πρώτες κοινές περιπολίες τους στη βορειοανατολική Συρία, όπως προβλέπεται από συμφωνία του Σότσι, άρχισαν να κάνουν από σήμερα οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τουρκική στρατιωτική πηγή, οι κοινές περιπολίες άρχισαν γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδος σε χωριό της περιοχής Ντιρμπασίγεχ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων, όπου ο τουρκικός στρατός έφερε δημοσιογράφους για να καλύψουν το γεγονός.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι στρατιώτες που επιβαίνουν σε περίπου δέκα τουρκικά και ρωσικά στρατιωτικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς τα ανατολικά της Ντιρμπασίγεχ για να κάνουν περιπολία σε μια λωρίδα εδάφους μήκους πολλών δεκάδων χιλιομέτρων.

Την έναρξη των περιπολιών είχε αναγγείλει την Τετάρτη ο Ερντογάν, διευκρινίζοντας ότι θα ξεκινήσουν να γίνονται σε βάθος 7 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος, δηλαδή σε μικρότερο βάθος από τα 10 χιλιόμετρα που ορίζονται από την συμφωνία της 22ας Οκτωβρίου μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Την έναρξη των κοινών περιπολιών επιβεβαίωσε και ο ρωσικός στρατός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version