Άρχισε στον FDA η σύσκεψη των ειδικών για το εμβόλιο της Moderna

Άρχισε στον FDA η σύσκεψη των ειδικών για το εμβόλιο της Moderna

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) με θέμα την επείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna για τον κορoνοϊό. Σαράντα είναι οι ειδικοί που συσκέπτονται.

To εμβόλιο απαιτεί χαμηλότερη ψύξη από της Pfizer, κάτι που θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα για την ευκολία χορήγησης αλλά και για το κόστος συντήρησης. Είναι κι αυτό παρόμοιας “κατασκευής” με της Pfizer, με την έννοια  ότι και αυτό χρησιμοποιεί RNA για να μεταφέρει πρωτεΐνες που ενεργοποιούν τις άμυνες κατά του συγκεκριμένου ιού.

Η σύσκεψη και ψηφοφορία γίνεται δημοσίως και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Ομως είναι εντυπωσιακό ότι όταν μπήκαμε εμείς να την παρακολουθήσουμε, ειδαμε ότι την παρακολουθούσαν μόλις 2.800 άτομα, αριθμός μάλλον απογοητευτικός, γιατί σημαίνει ότι ελάχιστοι γιατροί και ειδικοί σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν αυτή την εξαιρετικά διαφωτιστική για εκείνους διαδικασία. Πάντως επειδή έχει ήδη γίνει θετική εισήγηση από τους ειδικούς σε μια προκαταρκτική γνωμοδότηση, είναι βέβαιο ότι η έγκριση για επείγουσα χρήση θα δοθεί μέχρι την Παρασκευή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx