Αρχίζουν πάλι οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Την επανεκκίνηση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης από τις 12 Απριλίου ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, μια που επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 16:00. Η ελεύθερη στάθμευση ίσχυε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγχόμενη Στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα, οπότε το κόστος φθάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο κάτοχος του ΙΧ υποχρεούται να καταβάλει 4 ευρώ και για στάθμευση τριών ωρών, 6 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 1€, 2€ και 6€. Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κλπ). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής του προβλεπόμενου τέλους από απόσταση για τη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις επισκεπτών και μέσω χρήσεως συσκευών Android και iOS συγκεκριμένα μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ελεγχόμενης Στάθμευσης (MyAthensPass).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι