Αρχίζουν την εκπαίδευση στα Rafale

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Εντός της ερχόμενης  εβδομάδας θα αποφασιστεί ποιοί πιλότοι θα μεταβούν στη Γαλλία για να λάβουν την εξάμηνη εκπαίδευση στις πτήσεις και στους χειρισμούς των Rafale

Οι πιλότοι των Rafale πρέπει να έχουν τουλάχιστον 800 ώρες πτήσεις σε μαχητικά αεροσκάφη και να είναι έμπειροι εκπαιδευτές τουλάχιστον κατηγορίας «Β» αλλά και να έχουν χαρακτηριστεί Αρχηγοί Αποστολής. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να φέρουν τον βαθμό ή σμηναγού ή επισμηναγού και δεν θα επιτρέπεται η αποχώρησή τους  από την ΠΑ για πέντε χρόνια από το πέρας της εκπαίδευσής τους στα γαλλικά μαχητικά. Θα σταλεί στη Γαλλία μια μικρή ομάδα, η οποία με την επάνοδό της, θα εκπαιδεύσει πλέον στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους πιλότους.

 

Εν τω μεταξύ τέλη Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προμηθεύεται συνολικά 18 αεροσκάφη Rafale εκ των οποίων έξι καινούρια και δώδεκα μεταχειρισμένα. Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ για τα όπλα τους. Tα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα έρθουν στη χώρα τον Ιούνιο του 2021 και το τελευταίο αεροσκάφος αναμένεται το καλοκαίρι του 2023.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι