Αργεντινή: 8.300 κρούσματα κορονοϊού, 123 θάνατοι από COVID-19 σε 24 ώρες

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.300 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 2.269.877. Παράλληλα, υπέκυψαν άλλοι 123 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 54.946 νεκρούς.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατ. κατοίκων άρχισε τον Δεκέμβριο. Ως εδώ, έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση των εμβολίων τους 2.722.622 πολίτες, εκ των οποίων 635,150 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Έχουν διανεμηθεί 4.190.015 δόσεις σε όλη τη χώρα. Η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν προβλέπει να επιβληθούν νέα lockdowns, όμως, επισήμανε, κάποιοι περιορισμοί θα συνεχίσουν να επιβάλλονται. «Είμαστε σε συναγερμό εδώ και εβδομάδες, όχι μόνο εξαιτίας της κατάστασης στην Αργεντινή, αλλά και της παγκόσμιας κατάστασης», εξήγησε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι