Αρμενία: Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν θα συμμετάσχουμε στην Γιουροβίζιον

Αρμενία: Έχουμε πολλά προβλήματα  και δεν θα συμμετάσχουμε στην Γιουροβίζιον

Την απόσυρση της Αρμενίας από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας, λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την ήττα στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Τα πρόσφατα γεγονότα, ο λιγοστός χρόνος που απομένει και άλλοι αντικειμενικοί λόγοι καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή της Αρμενίας» ανέφερε το κανάλι Armenie 1 στον λογαριασμό του στο Twitter. Η φετινή διοργάνωση της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία, που ήταν η νικήτρια χώρα για το 2019.

Η κρίση στην Αρμενία

Η Αρμενία καλείται να διαχειριστεί την πολιτική κρίση στην οποία βυθίστηκε μετά την ήττα από το Αζερμπαϊτζάν. Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αναγκάστηκε να δεχτεί τότε μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε με την παρέμβαση της Μόσχας. Με τη συμφωνία αυτή απώλεσε μεγάλα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και αζερικών ζωνών τις οποίες ήλεγχε εδώ και περίπου 25 χρόνια και αποτελούσαν μια «ασπίδα ασφαλείας» γύρω από τον αρμενικό θύλακα. Ο ίδιος δήλωσε ότι αν δεν δεχόταν την ανακωχή θα χάνονταν ακόμα περισσότερα εδάφη.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία. Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν από την περασμένη εβδομάδα, αφότου το γενικό επιτελείο στρατού ζήτησε την παραίτηση του Πασινιάν και ο ίδιος έκρινε την κίνηση αυτή ως απόπειρα πραξικοπήματος και άλλαξε αρχηγούς στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι