Αρνείται πως χρησιμοποιεί χημικά όπλα στην Ουκρανία η Ρωσία

Αρνείται πως χρησιμοποιεί χημικά όπλα στην Ουκρανία η Ρωσία

Τί ισχυρίστηκε η Μόσχα.

Η Μόσχα αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτείων ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία παραβίασαν μια διεθνή απαγόρευση για τα χημικά όπλα χρησιμοποιώντας ουσίες μεταξύ των οποίων έναν απαγορευμένο ασφυξιογόνο παράγοντα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη που απαγορεύει τα χημικά όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν χθες, Τετάρτη, τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συνθήκη χρησιμοποιώντας ασφυξιογόνο παράγοντα εναντίον Ουκρανών στρατιωτών και επιστρατεύοντας μέσα ελέγχου ταραχών ως “μέθοδο πολέμου” στην Ουκρανία.

“Όπως πάντα, τέτοιες ανακοινώσεις είναι εντελώς αβάσιμες και δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Η Ρωσία είναι και παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε αυτόν τον τομέα”, είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι