Αρνητικά και τα 198 τεστ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αρνητικά και τα 198 τεστ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αρνητικά “βγήκαν” όλα τα τεστ για COVID-19 (συνολικά 198) που έγιναν στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή του  “συναγερμού” το γεγονός ότι  35χρονος κρατούμενος εξετάσθηκε προ τριημέρου ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο και βγήκε “θετικός”.

Εν συνεχεία πάντως στον κρατούμενο έγιναν άλλα δυο τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Μέχρις ότου βγουν αρνητικά τα τεστ πάντως, κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και προχώρησε σε λήψεις δειγμάτων από πολλούς κρατουμένους της  ίδιας πτέρυγας και  από εργαζόμενους.

Από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομισθεί με πυρετό και αρχικά  τον “έβγαλε” θετικό, είπαν εν συνεχεία ότι “το τεστ ήταν οριακά θετικά”

Παρότι του έγιναν δύο επαναληπτικά τεστ  στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά, η διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ συνεχίστηκε κανονικά -εξάλλου θα δώσει και μια σαφή εικόνα αναφοράς και σύγκρισης αν χρειασθεί -ο μη γένοιτο- αργότερα.

Από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής τονίζεται ότι, «η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι